Ferratum

Låna pengar

Upp till 50 000 kr

Långivare

SMS lån - pengar direkt

Erbjudande
  • Ränta*: 40.49 %
  • Uppläggningsavgift: 0 kr
  • Högsta lånebelopp: 50 000 kr
  • Lägsta lånebelopp: 1 000 kr
  • Åldersgräns: 21 år
  • Betalningsanm. ok: Ja
Ansök nu Ansök nu

Direktutbetalning beroende på bank

Pengarna skickas till dig samma dag som ditt lån blir godkänt. Det kan därefter ta upp till två bankdagar beroende på bank. Har du Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB sker utbetalningen direkt.

Ränteritt för nya kunder i 30 dagar

Ferratums hemsida är snygg men en aning otydlig, och det är inte helt klart vad du betalar för om du tar ett lån. Du har en rörlig årsränta på 40.4999985%, utöver det tillkommer dock varken uttags- eller aviavgifter.

Själva låneansökan hittar du direkt på förstasidan, du kan här även dra i ett reglage och välja en lånesumma från 1 000 kronor upp till 50 000 kronor, för att därefter få en exempelsumma på vad lånet kommer kosta, minsta återbetalning per månad samt vad din ränta kan ligga på. Den riktiga ansökan tar sedan inte mer än några minuter att fullfölja och du fyller här i önskat belopp och dina privata uppgifter, likt namn, personnummer, mobilnummer och e-post. Du måste därefter identifiera dig med hjälp av ditt BankID eller din internetbank. Efter några minuter får du besked direkt på skärmen om din ansökan blivit godkänd eller ej. Beroende på vilken bank du har kan pengarna sedan sättas in direkt eller inom max två dagar på ditt konto.

Räkna med hög ränta

Du måste vara åtminstone 21 år, ha en deklarerad inkomst, vara registrerad i Sverige och du ska inte ha några skulder hos Kronofogden (men betalningsanmärkningar går bra) för att kunna ansöka om ett lån hos Ferratum. Detta är rimliga villkor för en aktör som ger ut sms-lån, även om åldersgränsen på 21 år kan räknas som en aning hög. Hos Ferratum tas heller ingen kreditupplysning via UC, utan här är det Creditsafe som står för det – vilket innebär att det är enklare att få en ansökan beviljad. Lån utan UC helt enkelt

När det kommer till räntan är denna också känd för att vara hög när det kommer till en sms-aktör. Ferratum är inget undantag med en ränta på 40.4999985%. I övrigt erbjuder Ferratum direktutbetalning men det är den bank du har ditt bankkort hos som avgör ifall du får pengarna samma dag eller några dagar efter beviljat lån.

Hög kundnöjdhet och två olika lånealternativ

Om du verkligen vet vad sms-lån innebär (ett snabbt lån som även den med dålig kreditvärdighet kan få – till priset av mycket höga räntor) kan Ferratum vara ett bra alternativ. De har trots allt hög kundnöjdhet – 8,3 av 10 i genomsnittsbetyg utifrån cirka 450 omdömen på sajten Trustpilot.

Upp till 50 000 kr