låna pengar

Låneguide när du vill låna pengar

30 spartips för ett lyckat sparande

Det är idag många som spenderar mer pengar än som behövs och det går i…

läs mer +

Sänkta bolåneräntor kan vara ett tecken på ljusare framtid

Dyra lån för privatpersoner Om du upplever att dina lån har blivit dyrare på grund…

läs mer +

Tre utgifter där vi tror du kan spara mest pengar

Spara in på elen På sommaren är det oftast billigare elräkningar, men det betyder inte…

läs mer +

Snabblån – En liten flexibel kredit

Vad är ett snabblån? Snabblån är som namnet avslöjar ett lån du kan ansöka om…

läs mer +
låna pengar med våran låneguide

Låneskolan

Det finns flera olika former av lån och här hjälper vi dig att reda ut…

läs mer +
låna pengar på nätet

Vad är hållbar finansiering?

Hållbarhet är ett begrepp som har blivit alltmer aktuellt på senare år. Men hållbarhet handlar…

läs mer +

Varför ska jag använda Gothiabanken?

De flesta personer behöver någon gång låna pengar. Beroende på till vilket syfte du lånar pengar kan det vara bra att lära sig mer om lån och dess kostnader. Genom vår jämförelsetjänst kan du enkelt jämföra och hitta ett passande lån för ditt ändamål. Vi jämför alla typer av lån och recenserar långivare efter en rad viktiga punkter. Vi uppdaterar villkor och priser dagligen för att kunna erbjuda en felfri jämförelse så att just du skall kunna låna pengar till lägst ränta.

 1. Vi ger dig kunskap till rätt beslut
  Går du i tankar om att låna pengar? Oavsett vilket slags lån du är intresserad av så kan du läsa en längre informativ artikel under själva jämförelsen av lånen. Vi rekommenderar att du läser dessa då du jämför lån för att få kunskap till att ta rätt beslut. Du kan på så vis lära dig mer om vilken låneform som passar din ekonomiska situation, vad du bör tänka på när du ska låna och hur du pressar ner lånekostnaden.
 2. Jämför och hitta lån som passar dig
  I menyn navigerar du dig lätt till den låneform som du vill teckna. Här kan du exempelvis välja ”Alla Privatlån” men även vara mer specifik och enbart välja privatlån via låneförmedlare eller om du vill teckna ett privatlån till bilinköp.
  För att underlätta för dig som jämför lån via Gothiabanken.com har vi även tagit fram en låneguide. Med hjälp av denna kan du välja syfte med lånet, önskat lånebelopp samt fylla i information om din ekonomiska situation. Genom att göra detta kan du snabbt och enkelt hitta de långivare som passar för just dig och dina behov.
 3. Få bättre ränta
  Som visas ovan kan du lätt och snabbt finna de lån som passar dig gällande din ålder, betalningsanmärkningar, önskat lånebelopp osv. Med ett stort antal långivare i Sverige kan det annars vara svårt att hitta ett passande lån som passar just dig bäst.
  Nästa steg är att ställa de aktuella lånen mot varandra gällande räntan. Lånet med lägst effektiv ränta ger dig nämligen lägst årskostnad på lånet. När du filtrerat fram långivare som passar dig kan du sortera dessa efter lägst ränta, bäst betyg eller lägst månadskostnad beroende på vad som är viktigast för dig.

Låna upp till 600.000kr

Jämför lån mellan 10 000 - 600 000 kr. Endast 1 kreditupplysning från UC. Kostnadsfritt. Ej bindande. Ansökan tar 2 minute...

Vilken låneform passar dig?

På Lånen.se presenterar vi sex olika låneformer: snabblån, kontokrediter, privatlån, billån, bolån och företagslån. Dessa kategorier syftar till att presentera de bästa alternativen utifrån anledningen att du önskar låna pengar.

Det första du bör fundera över är vilket lånebehov du har och vilken låneform som därmed passar. Alla dessa kan vara förmånliga lån – om de används på rätt sätt. Men de kan också skapa höga kostnader – om de används på fel sätt. Anpassa alltid till val av låneform utifrån vad ditt syfte med att låna pengar är.

Låna upp till 100 000 kr

Ansök nuAnsök nu

Låna upp till 25 000 kr

Ansök nuAnsök nu